OUR PEOPLE


Bas Steins Bisschop

"Bas is een charismatische man; een perfectionistische scherpe analist, met een uitstekend gevoel voor humor."


Barbara Boertje, partner


testimonial

 

“In het brede ondernemingsrecht heb ik jarenlange ervaring. Ik ben specialist op het terrein van het technisch vennootschapsrecht. Daarmee ben ik in theorie en praktijk intensief bezig. De kennis en ervaring die ik in het vennootschapsrecht opdoe, is waardevol in de ondernemingspraktijk.”

 

“Laatst werkte ik bijvoorbeeld aan een volkomen vastgelopen zaak tussen twee aandeelhouders. Er speelden ingewikkelde juridische vragen en scherpe tegenstellingen tussen de partijen. Toch hebben we een werkbare oplossing bereikt waarbij juridisch gelijk werd afgewogen tegen praktische haalbaarheid. Voor de cliënt was het een topresultaat. Dat geeft voldoening.”

 

“Ook na al die jaren blijft de liefde voor het vak, door de combinatie van wetenschap en praktijk. Als advocaat ben ik goed op de hoogte, ook van de jongste ontwikkelingen. En als hoogleraar kan ik wetenschappelijke vraagstukken praktijkgericht benaderen. Sinds ik dit kantoor in 2002 heb opgericht, ben ik altijd fluitend en zonder stress naar mijn werk gegaan. Dat komt door de stimulerende en ondersteunende omgeving. Hier ervaar ik geen interne competitie, en wij hebben een gemeenschappelijk doel dat is gericht op het cliëntenbelang.”

 

Expertise
Publicaties

 

Klik hier voor een overzicht en downloads van publicaties.

 

Academische loopbaan

 

2007: Hoogleraar Corporate Law and Corporate Governance (Universiteit Maastricht)

2004: Lid Ius Commune Onderzoeksschool (Maastricht, Amsterdam, Utrecht en Leuven)

2001: Hoogleraar Ondernemingsrecht (Business Universiteit Nyenrode)

1991: Promotie op het proefschrift ‘De beperkte houdbaarheid van beschermingsmaatregelen’ (Erasmus Universiteit, Rotterdam)

1975: Master of Laws (New York University)

Advocaat sinds 1975

1974: Rechtsgeleerdheid (Erasmus Universiteit, Rotterdam)

 

Lidmaatschappen
Nevenfuncties